Generalprøve på DM layout

Søndag 4. august kom et lille, men stærkt felt forbi Gram til en generalprøve på DM layoutet. Det var til anden runde af The Opening i Vojens, og da turneringen var PDGA-sanktioneret, kan vi få et lille indblik i, hvordan DM banen spilles ift ratings.

I både MPO og MA2 var der kamp til det sidste. Lørdagens runde på Vojens DiscGolfPark var også særdeles spændende både på grund af godt spil, men også fordi vi alle var spændte på at se, hvordan spillerne ville tage imod den.

I MPO havde alle en forventning om en god match mellem favoritterne. Kristian Splid lange sig i front inden Gram med en 1032 rated runde på -11. Ny banerekord vi lokale kommer til at kigge langt efter. På en delt andenplads på 1000 rated -7 kom Karl Johan Nybo og Thomas Rasmussen. Sidste mand på lead card til søndag blev Jens Rud med -2.

Også i MA2 var det tæt efter lørdagens runde i Vojens. Ingen tvivl om at Vojens er en bane, hvor det er en fordel at kende sine linjer. Hjemmebanefordelen faldt til René Pedersen, der med en 944 rated runde på -6 lange sig front af feltet. Erik Hausted var én efter og Jens Skytte sluttede top 3 med -2.

Anders Bojsen hentede sit første HIO i Vojens

I Gram blev det hurtigt tæt i MPO. Allerede efter de fem første huller i slotsparken havde Karl Johan og Thomas hentet Kristian. Thomas skulle dog lige bruge 6 huller til rigtigt at komme i gang, men så kom der også 7 birdies i træk. Efter 13 huller var Thomas i front med to kast. Karl Johan hentede ham på hul 15, men på hul 17 trak Thomas fra igen. På hul 18 har Karl Johan et langt putt fra skrænten for birdie, men desværre måtte vi undvære omstillet for denne omgang. Thomas vandt The Opening med ét kast. Det var en super underholdende runde at være vidne til.

I MA2 blev det også spændende. Jens Skytte kom (efter en bogey på hul 1) godt i gang og havde halveret efterslæbet fra første runde. Efter slotsparken blev der udvekslet birdies og bogeys, men på den sidste strækning kunne René ikke længere holde sig i front. Ved tee på hul 18, der iøvrigt var dagens sværeste hul relativ til par, lå Jens og René lige. Desværre for René blev et OB kast (kun lige…) afgørende, og Jens hentede endnu et trofæ i det sønderjydske.

I forhold til DM, så er det interessant, hvordan både banen som helhed, men også de enkelte huller spilles. Thomas havde rundens hot score med -10 (50), hvilket gav en rating på 1041. En runde i par (60) gav en rating på 950. Hurtig hovedregning angiver en score på -6 for en 1000 ratet runde.

Ikke overraskende ligger banens tre letteste huller i slotsparken. Hul 3 er dog en undtagelse, da det rangerer som banen tredje sværeste ift par. Kun en enkelt birdie blev det til for feltet.

Et af banen sværeste huller var ikke overraskende det nye hul 12 i skoven. Hullet er en kombination af to permanente huller. Det er nok også en del af grunden til, at hullet var så svært i weekenden. Vi er endnu ikke helt i hus med trimningen, men nemt bliver det under alle omstændigheder ikke.

Det sværeste hul var hul 18, hvilket er overraskende, da det ikke var tilfældet sidst. Det nye backtee ligger lidt mere pres på drivet, og så er der kæmpe forskel på en mild mod- eller medvind på hullet.

Hul 11 på skrænten lå også i top hvad sværhed angår. Hullet er elsket og hadet af mange. Primært elsket af TD og hadet af spillerne, men det er et super vigtigt turneringshul, da scoring spread klart er størst på netop hul 11. Alt kan ske, såfremt du ikke smider en putt’er dead straight 59 m, og får den til at sætte sig fladt. Efter evaluering er det besluttet at sløjfe back tee til DM.

Men ja, det var banen uden blæst. Det pustede højst en smule til sidst. Vi husker alle 2017 😉

Stay tuned for mere bane info

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *